School is painful. Literally.

In ultimele luni am vazut ceva mai multe articole prin ziare in care autorii se "incalzeau", dadeau din aripi si sustineau stupefiati,mai mult sau mai putin, ca elevii din ziua de azi nu sunt multumiti de scoala pe care o fac si nu le place deloc. Cu o oarecare indiferenta fata de efortul lor , pt ca nimeni nu e intersant de ce se intampla cu elevii azi, ma ofer sa le explic de ce, mai ales din punctul meu de vedere.
E prea mult. Nu e neaparat greu. E doar mult. Foarte. Si ce ma enerveaza e ca exact obiectele total nefolositoare sunt cele mai "consistente" si indelung dezbatute. Scoala din ziua de azi nu da doi bani pe cultura generala a elevului. Totul e bine si frumos atata timp cat tocesti, inveti pe de rost. Majoritatea profesorilor sunt chiar mai mult decat fericiti daca le tocesti materia si vii la ora, iar exceptiile sunt foarte rare. Eu urasc senzatia de saturatie pe care o am dupa sapte ore de scoala. Pur si simplu capul meu nu mai poate. Si orele plictisitoare sunt mult mai obositoare decat daca ar fi cat de cat interesante. Nu mai exista nici un fel de intentie in a ne crea un spirit de echipa, si tot ce mai ramane e competitia prosteasca care duce la "vanatoarea de note". Sunt putini profesorii,din pacate, care ne dezvolta abilitatea de a lucra intr-un grup.
Insa in ultimul timp scoala ma doare. Fizic. Sunt "mandra" posesoare a unei scolioze duble si cand ajung acasa, din cauza gentii grele ( ca deh, nu se poate un singur manual la banca sau un singur caiet pt scris) si a statului pe scaun 7 ore , trebuie sa ma intind cel putin 30 de minute pentru a scapa de durere si a putea sa mananc si sa imi fac temele.
Sincer, m-am saturat. Nu mai pot sa ma mai confrunt cu aceeasi durere inca o saptamana dar se pare ca nu am de ales pt ca nimanui nu-i pasa. Cu timpul am devenit doar "the living currency" cu care se masoara valoarea profesorilor.

(Pt cei care nu stiu ce e o scolioza dubla, pe scurt, coloana mea arataca un "s" si nue dreapta, muchii fiind supra-solicitati intr-o parte, adica asa:

One Comment

MoniQue said...

OUCH!
iti impartasesc durerea,doar suntem colege.
ai dreptate.nu exista un echilibru in nimic legat de scoala.
La o adica,inteleg ca ne-am semnat singure sentinta alegand profil mate info intensiv engleza,dar daca noi tot facem 4 ore de romana pe saptmana,cei de la filo de ce fac numai 2 ore de mate?si din clasa a 11 a niciuna?
e incorect...

Back to Top