"Fir-ati al dracului sa fiti!"

Anul 1. Examen. Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor(FEAA). Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, Romania.


Fara cerere, fara carnet ( cererile sunt necesare deoarece dupa 6 restante anul trebuie repetat, si materialele pentru examen trebuie pregatite), din 100 de studenti , 20 intra in sala.(imaginati-va sa mergeti la BAC fara buletin sau carnet de elev. Situatia e cam aceeasi.) Sala este pazita de trei profesori ( nu conferentiari, nu lectori, nu asistenti. Titlul de profesor se obtine dupa multi ani de munca si multe carti publicate.)
Revoltati cand li se zice ca, teoretic, nu pot intra in examen, se rastesc la profesori cu replici gen "EU va dau bani si nu ma lasati?!" si "Fir-ati al dracului sa fiti!" . In cele din urma, sunt lasati sa intre. Condusi in spatele salii, doi indivizi incep sa arunce amenintari , aproape sa sara la bataie la profesorul care ii conducea pe culoarul dintre banci. Cei doi sunt condusi intr-o sala separata sa il dea, paziti, bineinteles. Aveau fituici in buzunar. Au fost scoase.

Unul din cei care adreseaza insulte verbale are telefoul deschis pe masa si il butoneaza frecvent. O profesoara i-l verifica si confisca temporar, pana la terminare. Intre foi, mai are un scrisa. Aceeasi profesoara se duce si i-o ia. Replica: "Sunteti paranoica, doamna!". A fost condus la decan.

Acestia sunt ei care scriu pe forumuri ca FEAA este de mana a doua, ca profesorii nu sunt buni de nimic si ca treci copiind si fluierand. Interesul lor nu e sa invete, ci sa treaca. Profesorii sunt cei insultati si injositi in ciuda muncii lor.

Acesta este viitorul tarii noastre.
Nesimtire. Nepasare. Idiotenie.

One Comment

Georgiana said...

"Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!"

Back to Top